Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу

...
Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу
Коментари Харесай

Русия е гневна заради поруган паметник в София

Руското министерство на външните работи изрази отвращение от вандалски акт против паметника на Съветската армия и прикани българските власти да открият и санкционират виновниците, съобщи ТАСС, цитира ДАРИК. 

" Предизвиква отвращение следващият вандалски акт по отношение на паметника на Съветската войска, ситуиран в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта багра фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи ", декларира съветското Министерство на външните работи. 

По този мотив посолството на Русия в София е изразило категорично наказание на деянието пред българското външно министерство.

" Разчитаме, че формалните управляващи на страната ще предприемат действени ограничения за разкриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, с цел да не се позволява и отсега нататък поругаване на паметта на руските воини, загинали за освобождението на България и Европа от нацизма ", декларират от съветското министерство на външните работи.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР